Otvoritev Kulturnih 2019

09/02/2019

Schedule

Datum:
Čas:

Details:

Name Klub študentov Dravinjske doline Category Vinske vibracije

Klub študentov Dravinjske doline (KŠDD) v prireditvenem centru Patriot Slovenske Konjice, že 21. leto zapored, pripravlja pester kulturni program v sklopu Kulturnega 2019.

Letos se bodo Kulturni dnevi začeli na literarnem področju, in sicer s predstavitvijo že 21. pesniške zbirke KŠDD, ki izhaja v čast našemu poetu – Francetu Prešernu.

Za spremljavo bodo vzporedno potekale Vinske vibracije, kjer se bodo predstavili odlični vinarji: Hiša vin Emino, Vina Založnik, Vino Andrejc in Meum, vi pa boste lahko poskusili pester nabor vin in glasovali za najboljšega. Večer pa bosta zaokrožila uspešna mlada glasbenika Gašper in Zala.

Zala Kralj & Gašper Šantl sta dvojec, ki ga sestavljata mlada in perspektivna glasbenika. Njuno sporočilo tiči v pristnosti, sprejemanju, nerodnosti in ljubezni.

Duo ustvarja glasbo, ki je sestavljena iz veliko metafor, ki so še kar razumljive in s katerimi se ni težko poistovetiti. Skozi glasbo Zala in Gašper izražata neko razumevanje, želita pa si ustvarjati vzdušje, v katerem se vsak lahko počuti sprejetega. Bodi to kar si in delaj kar si želiš.

Zala Kralj & Gašper Šantl sta za svojo prvo pesem Valovi prejela zlato piščal za skladbo leta. V 2018 sta naznanila sodelovanje z založbo Universal Music Group. Najraje združujeta komercialno z alternativnim, morda prav v tem tiči razlog, da gresta na EMO 2019.

VSTOPNINA: 4 €