Končno so prišle dolgo pričakovane Vinske vibracije, namen katerih je spodbujanje kulture pitja vina, preko spoznavanja pridelave in pravilne pokušine le tega. Na dogodku so se predstavile nagrajene kleti iz ameriškega ocenjevanja Great American International Wine Competition 2022 in sicer Zlati Grič, Meum, Založnik, Metlika in Vinag. Ocenjevanje se odvija v Rochestru v ameriškem New Yorku.

Omenjeni so na letošnjem mednarodnem ocenjevanju vin v ZDA dosegli izjemne uspehe in slovenska vina uspešno ponesli v širši svet. Še posebej je izstopala metliška klet, ki je dosegla izjemen uspeh. Vinska klet Metlika se je zelo uspešno spopadla z mednarodno konkurenco vinarjev iz petindvajsetih držav. Tokrat je namreč osvojila prestižni naziv ‘Best in Show’ za najboljši sauvignon na ocenjevanju. Absolutni zmagovalec sauvignonov v Ameriki, ki je dosegel najvišjo oceno, je tako postal Sauvignon 2020 iz Vinske kleti Metlika.

Blesteti na takšnem tekmovanju kot je  Great American International Wine Competition je izjemna čast in dokaz, da je kakovost naših vin na najvišjem nivoju tako pri zrelih kot svežih vinih ter peninah. Takšni rezultati vsem našim vinarjem dajejo dodaten zagon in spodbudo za naprej.

Kategorije: Blog