Na terasi prireditvenega prostora Patriot so potekale Vinske vibracije na temo ”Poletna vina”. S prihajajočim poletjem se spremenijo naše prehranjevalne navade. Hrana postane lažja, sveža. In takšna so tudi vina, ki so priljubljena poleti. Osvežilna in sadna. Poletna vročina namreč ubija okuse težkih vin. Zato so lahko tudi najboljša vina na svetu, ki so običajno kompleksna in globoka, v poletni vročini drugačna in nam preprosto ne prijajo.

Poleti pivci tudi želijo, da je v vinu nižja vsebnost alkohola, saj v vročini zaradi alkohola hitreje postanejo utrujeni. Tudi zato so močna rdeča vina bolj primerna za preostale letne čase. Poleti pa zasijejo bela, rose in lahka rdeča vina. Svežino jim daje kislina, lahkost sadni okusi.

Tokrat sta se predstavila lokalna vinarja Pavlič in Meum, ki sta postregla z belimi in rose vini. Mladi so spoznavali načine pridelave teh, se informirali o zmerni kulturi pitja vina in o tem, ob kateri hrani se postrežejo. Ob odlični degustaciji so za sproščeno in poletno vzdušje na letni terasi poskrbeli člani skupine Saxbeat, ki so preigravali hite iz vseh obdobij.

Foto

Celotno galerijo si oglejte TUKAJ.

 

Projekt sofinancirata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Kategorije: Blog